Lakástakarékpénztár - A legismertebb befektetés

Pénzügyek Érthetően

Olvass, tájékozódj, kérj segítséget!

Kérjen ingyenes tanácsadást!

Lakástakarékpénztár

Lakástakarékpénztár – A legismertebb

Napjainkban az egyik legismertebb megtakarítási forma a lakástakarékpénztár. Manapság szinte mindenki tudja, hogy mi az a fundamenta, de természetesen nem csak ez a társaság kínál lakástakarékpénztár által lakásvásárlás lehetőséget. A négy legnagyobb lakástakarékpénztár társaság az OTP, a Fundamenta, az Aegon és az Erste. A lakástakarékosság egy igen fontos tényező, főképp a magyar emberek számára, hiszen ha 10 embert megkérdeznénk, valószínűleg 8 azt mondaná, hogy a legjobb befektetés a lakásvásárlás, amelyre a legjobb megoldás a lakástakarékpénztár. Felvetődhet a kérdés, hogy valóban ennyire jó és megbízható ez a befeketés, tényleg ennyire jó az otthonteremtés céljából a lakástakarékpénztár?

Lakástakarékpénztár – Tényleg a legjobb?

Mint már említettem, a lakástakarékpénztár óriái rajongótábornak örvendhet, viszont beszéljünk picit arról, hogy mik a lakástalarékpénztár, rövidebb nevén ltp attribútumai, azon belül előnyei és hátrányai. A lakástakarékpénztár 4-10 éves futamidőre köthető lakástakarékosság, amely bármikor meghosszabbítható, illetve felmondható. A lakástakarékpénztár egy OBA védelemmel van ellátva, amely a bankok betéteseit is védi többek között, de erről bővebben most nem beszélnék. Az otthonteremtéshez valóban jó kiegészítés lehet a lakástakarékpénztár, viszont önmagában nem nyújt elég fedezetet lakásvásárlás során, még az állami támogatás mellett sem. Ha már szóba jött, a lakástakarékpénztár egy éves 30%os állami támogatás keretein belül köthető, viszont ez az állami támogatás csupán az éves befizetés után jár és nem a teljes befizetés után kerül felszámításra, így ahogy gyűlik a lakástakarékpénztár számlánkon a pénz, évről évre egyre kevesebb lesz a bentlévő pénzhez képest a hozam, amely maximum 72 000 Ft évente. Adószámonként csak egy lakástakarékpénztár köthető és a futamidő lejárta után van lehetőségünk államilag támogatott lakáshitel felvételére is. Azoknak akik saját lakás vásárlásán gondolkodnak, csak abban az esetben tudom ajánlani, ha több lakástakarékpénztár indítását is be tudják vállalni egyszerre, illetve ha jelzáloghitel betörlesztéséhez szeretnék használni a lakástakarékpénztárat, vagy önerőként szeretnék használni azt, ugyanakkor a lakásvásárlás sajnos manapság több 10 millió forintot felemészt. A lakástakarékpénztár azoknak a legideálisabb befektetés, akik 4-6 év elelte után felújítás gondolatával játszadoznak.

Lakástakarékpénztár – A legbiztonságosabb

Amennyiben szeretnénk hozzáférni a pénzünkhöz, szerencsére bármikor megtehetjük, körülbelül 2-3 héten belül kiutalják a pénzünket, ha felmondjuk a lakástakarékpénztár szerződésünket, természetesen a szerződéskötési díj elveszik, az állami támogatás pedig akkor marad meg, ha a lakástakarékpénztár már több mint 4 éve fut, viszont a befizetett pénzünk visszakapjuk. A lakástakarékpénztár társaságonként eltérő betéti kamattal rendelkezik, ugyanakkor ennek általában van egy fix, garantált minimuma. 

Lakástakarékpénztár – Akciók, kell ez nekünk?

A lakástakarékpénztár megkötésénél gyakran felajánlanak nekünk különböző kötési kedvezményeket és akciókat, viszont ezekre nagyon oda kell figyelni, mert legtöbbször a kedvezmény elfogadása esetében a lakástakarékpénztár szerződésünkhöz különböző megkötéseket szabnak, amelyek alapból nem szerepelnének benne. Az esetek túlnyomó többségében a lakástakarékpénztár szerződéskötési költségét szokták egyébként elengedni.


címkék: Állami támogatás, Felújítás, Fundamenta, Lakáshitel, Lakáskassza, Lakástakarékpénztár, Lakásvásárlás, Ltp, Saját lakás

Kommentek


Pénzdoki Küldetése

Pénzdoki Küldetése

Célunk: mindenki számára megfelelő mennyiségű és minőségű informácót nyújtani a pénzügyről, érthető, áttekinthető módon.

 

A mai világban az információ kincs, mi pedig nagy erőkkel azon vagyunk, hogy ezt a kincset elérhetővé tegyük számodra, neked adjuk.

 

Olvass, tájékozódj, kérj segítséget!

Cikkek

Cikkek

Az oldal folyamatosan bővül mindenki számára releváns cikkekkel pénzügyi és gazdasági témában. Kövesd te is az aktális cikkeket és csatlakozz azok táborához, akik tudatosan intézik pénzügyeiket és sikereket halmoznak az életben!

 

Olvass, Tájékozódj, Kérj Segítséget!

 

 

 

Kérjen tanácsot ingyen!

Kérjen tanácsot ingyen!

Vegye igénybe a mindenki számára elérhető, ingyenes szolgáltatásunkat, melynek keretein belül az Ön számára releváns információkat kaphat és a pénzügyi piac legsikeresebb termékeibe nyerhet betekintést!


Tarts Velünk és a Pénzügy Gyerekjáték!