Warren Buffett - tőzsde királya

Pénzügyek Érthetően

Olvass, tájékozódj, kérj segítséget!

Kérjen ingyenes tanácsadást!

Warren Buffett

Warren Buffett - Érdekességek

A 10 leggazdagabb ember közé tartozik Warren Buffett a több mint 90 milliárd dolláros vagyonával, aki a világ egyik legnagyobb adományozójának is számít egyben. A 87 éves üzletember töménytelen mennyiségű kólát iszik naponta, vajon ez a sikerének a titka? Igazán érdekes jelenségnek számít, több könyv is íródott róla. Warren Buffett az omahai bölcs becenevet is megkapta, óriási vagyona miatt. Warren Buffett saját befektetési társasággal is rendelkezik, a Berkshire Hathaway-vel, ahol 38%os tulajdon joggal rendelkezik. 1958 óta ugyanabban az omahai házban él, Warren Buffett sose volt a fényűző életmódról híres, szerény életet él. 2006-ban vagyonának négyötödét eladományozta különböző általa és Bill Gates által működtetett alapíttványoknak, mindig is adományozó lélek volt. Érdemes megemlíteni, hogy nem mellesleg Warren Buffett és Bill Gates nagyon jó viszonyt ápol, jó barátságban vannak, a Berkshire Hathaway társaságnál igazgatói posztot tölt egyébként be. Érdekesség, hogy több mint 620 000 dollárt fizettek egy árverésen 2006-ban, hogy Warren Buffett társaságában ebédelhessenek, majd 2007-ben ez 650 000 dollárra, tehát 30 000 dollárral emelkedett, amit Warren Buffett a Glide Foundation alapítványnak adományozott.

Warren Buffett - A kezdetek

Warren Buffett Howard Buffett milliárdos gyermeke, tehát soha nem szűkölködtek pénzben. Az egész családjuk Omahai gyökerekre vezethető vissza, már a nagyapja is itt volt fűszer árus. Sokan úgy gondolják, ő a tőzsde királya, hiszen Warren Buffett 11 éves korában vásárolt részvényt először és már akkor sikerült nyereségesen kijönnie az üzletből és azóta is sikeresen tőzsdéző a pénzügyi szakértő. 14 évesen Warren Buffett 40 Hold földet vásárolt bérbeadás céljából. Később, Warren Buffet a Coca-Cola, Gillette és különböző biztosítótársaságok részvényese lett.


címkék: Leggazdagabb ember, Pénzügyi szakértő, Tőzsde királya, Warren Buffett

Kommentek


Pénzdoki Küldetése

Pénzdoki Küldetése

Célunk: mindenki számára megfelelő mennyiségű és minőségű informácót nyújtani a pénzügyről, érthető, áttekinthető módon.

 

A mai világban az információ kincs, mi pedig nagy erőkkel azon vagyunk, hogy ezt a kincset elérhetővé tegyük számodra, neked adjuk.

 

Olvass, tájékozódj, kérj segítséget!

Cikkek

Cikkek

Az oldal folyamatosan bővül mindenki számára releváns cikkekkel pénzügyi és gazdasági témában. Kövesd te is az aktális cikkeket és csatlakozz azok táborához, akik tudatosan intézik pénzügyeiket és sikereket halmoznak az életben!

 

Olvass, Tájékozódj, Kérj Segítséget!

 

 

 

Kérjen tanácsot ingyen!

Kérjen tanácsot ingyen!

Vegye igénybe a mindenki számára elérhető, ingyenes szolgáltatásunkat, melynek keretein belül az Ön számára releváns információkat kaphat és a pénzügyi piac legsikeresebb termékeibe nyerhet betekintést!


Tarts Velünk és a Pénzügy Gyerekjáték!