Legolcsóbb biztosítás, valóban a legjobb?

Pénzügyek Érthetően

Olvass, tájékozódj, kérj segítséget!

Kérjen ingyenes tanácsadást!

Legolcsóbb biztosítás

Legolcsóbb biztosítás, mi lehet vele a baj?

Hajlamos az ember, főképp mi magyarok a legolcsóbb termékek iránt érdeklődni. A biztosítások terén egészen magabiztosan tudom állítani, hogy nem a legolcsóbb biztosítás lesz számunkra a legkedvezőbb biztosítás. Az egyik legfontosabb szempont, ha védelmet szeretnénk valami ellen, hogy az valóban releváns, megbízható védelem legyen, gondoljunk csak bele, a biztonsági öv is olcsóbb lenne, ha papírból készülne, de nem töltené be a funkcióját, nem védene minket. Ez a legolcsóbb biztosítás szempontjából sincs másképp.

 

Amire figyelni kell, hogy mekkora összeget térít a biztosítási esemény bekövetkezésekor, ez fogja meghatározni a biztosítási termék díját. Sokszor hallom azt, amikor valakinek felhozom, hogy indokolt lenne valamilyen biztosítást kötnie, hogy már van, majd szembesülök vele, hogy rásóztak valami vacak biztosítást a bankkártyájához, ami minimális összegeket térít. Ezt abszolút felháborítónak tartom, hiszen nem sokra megyünk 5000 forinttal, ha eltörik a karunk, vagy a családunk sem sokat ér 50 000 - 100 000 forinttal, ha történik velünk egy tragédia, viszont ezek az alacsony térítésű biztosítások arányaiban sokba kerülnek, még akkor is, ha csak pár száz, vagy ezer forintos összegről van szó havi szinten. Ezeket általában azért szokták létrehozni, hogy az emberekre könnyen rátudják sózni, de semmi reális védelmet nem nyújtanak sajnos, szóval ne dőljünk be a marketingnek és ne higyjük, hogy a legolcsóbb biztosítás a legjobb.

Jó a legolcsóbb biztosítás, miért lenne szükséges a drágább?

Munkásságom során számtalanszor találkoztam azzal a megnyilvánulással, hogy “a biztosítás felesleges, minek az nekem, csak égeti a pénzt”. Ezt a kijelentést megtudom érteni, ugyanakkor nem tudok azonosulni vele. Egy biztosítási védelem számos nem kívánatos helyzetben jelentősen megkönnyítheti az életünket, ha természetesen megfelelő térítéseket nyújt. Gondoljunk csak arra, hogy egy tragikus esemény után a családunknak valamiből talpra kell állnia, vagy egy baleset következtében, ha kiesünk a munkából, valamiből pótolnunk kell a jövedelmünket, vagy ha megsemmisül valamilyen vagyonunk, például az ingatlanunk, akkor igen nagy segítség, ha kifizetik nekünk az értékét. Véleményem szerint, a legfontosabb az egészség, így arra érdemes biztosítási védelem szempontjából is a legnagyobb hangsúlyt fektetni, hiszen ha valaki beteg lesz, akkor minden erejével és minden forrásból a gyógyulását próbálja elősegíteni, ilyenkor nem árt, ha van egy plussz forrás.  Szerintem Magyarországon az alacsony jövedelem és az arányaiban drága megélhetés miatt, nem szívesen adnak ki még valamire az emberek plussz pénzt havi szinten. Úgy gondolom, nem a biztosítás az, amin a leginkább spórolnunk kellene, de természetesen azt sem mondom, hogy mindenféle óriási díjjal rendelkező biztosítást kellene kötnünk és folyamatosan tartani a ránk leselkedő veszélyektől. Minden embernek a saját anyagi és élethelyzetéhez megfelelő biztosítási védelmet kellene igénybe vennie, mindenki addig nyújtózzon amíg a takarója ér! 

 

Szerencsére minden ember preferenciája szerint található olyan megbízható védelem, vagyis olyan biztosítási védelem, amely nem kerül vagyonokba, viszont reális keretek között kell gondolkodni, körülbelül egy havi felnőttbérlet árából már teljeskörű védelem is kialakítható, de a biztosításokat hangsúlyozom, mindenkinek az élethelyzetéhez és jövedelméhez kell igazítani, mindenkinek más attribútumokat tartalmaz a számára legkedvezőbb biztosítás. 

 

Ha szeretnél személyreszabott védelmet professzionális összeállításban, élj te is ingyenes pénzügyi tanácsadás szolgáltatásunkkal és legyen birtokodban egy tudatos, átgondolt és megbízható védelem!


címkék: Biztosítás olcsón, Biztosítási védelem, Legkedvezőbb biztosítás, Legolcsóbb biztosítás, Megbízható védelem

Kommentek


Pénzdoki Küldetése

Pénzdoki Küldetése

Célunk: mindenki számára megfelelő mennyiségű és minőségű informácót nyújtani a pénzügyről, érthető, áttekinthető módon.

 

A mai világban az információ kincs, mi pedig nagy erőkkel azon vagyunk, hogy ezt a kincset elérhetővé tegyük számodra, neked adjuk.

 

Olvass, tájékozódj, kérj segítséget!

Cikkek

Cikkek

Az oldal folyamatosan bővül mindenki számára releváns cikkekkel pénzügyi és gazdasági témában. Kövesd te is az aktális cikkeket és csatlakozz azok táborához, akik tudatosan intézik pénzügyeiket és sikereket halmoznak az életben!

 

Olvass, Tájékozódj, Kérj Segítséget!

 

 

 

Kérjen tanácsot ingyen!

Kérjen tanácsot ingyen!

Vegye igénybe a mindenki számára elérhető, ingyenes szolgáltatásunkat, melynek keretein belül az Ön számára releváns információkat kaphat és a pénzügyi piac legsikeresebb termékeibe nyerhet betekintést!


Tarts Velünk és a Pénzügy Gyerekjáték!